BASWA Phon, een akoestiek op maat voor de abdij van Penthemont van Yves Saint Laurent

Parijs Frankrijk | 25. april 2019

BASWA Phon, een akoestiek op maat voor de abdij van Penthemont van Yves Saint Laurent

De gerenoveerde Abdij van Penthemont, een uitzonderlijk 18e eeuws architecturaal complex gelegen in het historische 7e arrondissement in Parijs en beschermd als historisch monument, vestigt voortaan de kantoorruimten en showrooms van het prestigieuze modehuis YSL.

De nieuwe site is ontworpen door de Parijse architecten Lagneau en Chaix-Morel.

Saint Laurent keert terug naar de “historische” linkeroever.

De renovatie van het complex werd uitgevoerd in overeenstemming met de eisen van zowel het historisch erfgoed en duurzaamheid wat resulteerde in een dubbele milieucertificering.

Het akoestisch comfort van de kantoren en vergaderzalen werd bereikt door de aanpassing van de vloercomplexen en de marmeren plafondbekledingen van BASWA Phon, die volledig in overeenstemming zijn met de hoge milieukwaliteitsnormen van het gebouw.

BASWA Phon is er trots op in alle discretie een bijdrage te kunnen leveren aan het akoestisch en optisch welzijn van de medewerkers van het prestigieuze Maison Saint-Laurent in dit patrimoniale juweeltje.

 

Project L ’abbaye de Pentemont – HQ Yves-Saint-Laurent, Parijs
Product BASWA Phon Classic Top
Architect Chaix & Morel, Lagneau Architectes, Architecte en Chef des Monuments Historiques
Akoestisch adviseur Alternative Consulting
Verwerker DBS
Foto François Halard

Station Brussel-Noord: een monument met sterakoestiek

Brussel België | 30. juni 2018

Station Brussel-Noord: een monument met sterakoestiek

Verhelderende akoestiek met Airboard en BASWA Phon.

Het Brusselse Noordstation dat werd gebouwd in 1952 en uitgroeide tot het drukstbezochte station van het land kreeg de voorbije jaren een grondige make-over.

De impressionante en beschermde stationshal ziet er terug als vanouds uit. De grootsheid van de hal zat lang verborgen, maar schittert nu als op de dag van de inhuldiging. Blikvangers zijn de gouden Noordster, het hoge cassetteplafond en de monumentale ramen waartussen het akoestisch marmerzandstucwerk BASWA Phon onzichtbaar werd aanbracht.

Na de stiptheid en het aanbod van de treinen wordt geluidshinder in de stations als een van de meest storende factoren beschouwd onder de reizigers. De NMBS gaf gehoor aan deze klacht door het duurzaam, reinigbaar, opfrisbaar en vernieuwbaar akoestisch BASWA Phon systeem te integreren in de imposante inkomhal en tegen de plafonds van de gangen, die leiden naar de Noord- en Zuidperrons.

Ter hoogte van de doorgang naar de loketten brengen de elegante Airboard Acoustic lichtpanelen een aangename akoestiek. De pendelaars genieten nu niet alleen van een prettige akoestiek voor of na een hectische werkdag, maar kunnen de aankondigingen in het station beter verstaan wat het reizigerscomfort alleen maar ten goede komt. Dankzij deze ingrepen voldoet Brussel-Noord opnieuw aan de geëvolueerde eisen van een hedendaags treinstation.

 

Project Station Brussel-Noord
Product BASWA Phon & Airboard Acoustic
Akoestiek CEDIA
Architect Eurostation
Verwerker MCO Parachevement sprl

Foto Saskia Vanderstichele

Onder de piramide van het Louvre maakt BASWA Phon indruk in stilte

Parijs Frankrijk | 02. april 2019

Onder de piramide van het Louvre maakt BASWA Phon indruk in stilte

Om verzekerd te zijn van een goede akoestiek werd BASWA Phon Classic Top geluidsabsorberend marmerzandstucwerk naadloos aangebracht in het onthaal onder de iconische glazen piramide en in de recentelijk ingehuldigde ontvangstruimten voor groepen.

Het Louvre in Parijs, het drukst bezochte museum ter wereld, onderging een grootse renovatie om zijn medewerkers en de meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar meer comfort te bieden.

De grote ondergrondse ontvangstruimte onder de in 1983 ontworpen iconische glazen piramide, werd opnieuw ingericht om de grote stromen aan bezoekers beter te kunnen opvangen. Het centrale vertrekpunt van een bezoek aan het Louvre is immers slachtoffer geworden van zijn eigen populariteit wat heeft geleid tot lange wachtrijen, verwarring en geluidsoverlast.

Bij de herinrichting was het belangrijk om de sereniteit van deze emblematische plek te herstellen die in de loop der jaren een oncomfortabele galmende stationshal was geworden.

BASWA Phon marmerzandstucwerk werd minutieus en met gevoel voor precisie in sierlijke banen aangebracht op het plafond van de circulaire ontvangstruimte voor groepen en de bijhorende vestiaire. In de aangrenzende vergaderzaaltjes tooit een uitgelichte BASWA Phon koepel het plafond, zodat men in alle intimiteit met elkaar kan converseren.

Desondanks de strakke vormgeving en de vele harde materialen kunnen grote groepen van bezoekers in alle comfort en sereniteit aan hun museumbezoek starten. De naadloos aangebrachte premium akoestische BASWA Phon pleister reduceert immers heel doeltreffend overbodig geluid en schept rust waar het nodig is.

Dankzij het tijdloos akoestisch BASWA Phon mamerzandstucwerk maakt het Musée du Louvre opnieuw indruk in alle stilte.

 

Project Musée du Louvre – Onthaal Groepen (FR)
Product BASWA Phon Classic Top
Architect Dubuisson Architecture
Akoestieker Peutz & Associés
Verwerker FI2C
Foto’s Michel Denancé

BASWA Natural: beleef de rust van de natuur in huis

Leuven België | 19. februari 2019

BASWA Natural: beleef de rust van de natuur in huis

Het akoestisch marmerzandstucwerk BASWA Phon breidt uit met BASWA Natural, een 100% biobased product gemaakt van voorgestucte kenafwol.

Kenaf is een snelgroeiend, insecten-resistent vezelgewas met een geringe waterbehoefte en een onovertroffen hoge koolstofdioxide-opname.

De voorgestucte kenafvezelpanelen dienen als stabiele natuurlijke drager voor de BASWA Phon akoestische pleisters.

BASWA Natural laat u toe te kiezen voor natuurlijk akoestisch stucwerk uit marmerzand met een ongezien lange levensduur, een gezonde binnenlucht en een minimale ecologische voetafdruk.

Met BASWA Natural haalt u de rust en de puurheid van de natuur in huis omdat uw gezondheid en welbevinden het meer dan waard zijn