Droomhotel TwentySeven kiest voluit voor BASWA Phon

Amsterdam Nederland | 01. februari 2018

Droomhotel TwentySeven kiest voluit voor BASWA Phon

Mid december vorig jaar opende de befaamde Nederlandse hotelier Eric Toren boven de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam 27 in het historische hart van Amsterdam het prestigieuze boutique hotel ‘TwentySeven’.

Naast 16 unieke en adembenemende suites bevat het luxe hotel ook een gastronomisch toprestaurant ‘Bougainville’ genaamd, waar sterrenchef Pascal Jalhay de meest verrassende smaaksensaties op uw bord tovert.

De trotse hotelier omschrijft zijn TwentySeven als “een droomhotel, met een droomrestaurant en een droomteam”, dat werkelijk niets aan het toeval overlaat om de gasten de ultieme hotelervaring te bezorgen. Om deze droom te helpen verwezenlijken investeerde men in de nieuwste en de beste isolatiematerialen om een oase van rust te creëren in het hart van deze bruisende metropool.

Dankzij de unieke BASWA Phon Classic Top marmerzandpleister waarmee het plafond van het restaurant bekleed is, kan men in alle rust en comfort tafelen. BASWA voegt net dat tikkeltje onzichtbare luxe toe dat het cliënteel van TwentySeven zeker weet te smaken. Werkelijk kosten noch moeite zijn gespaard om het meest begeerde hotel van Nederland neer te zetten.

“In restaurant Bougainville willen we onze gasten het beste van het beste bieden. Topgastronomie in een geraffineerd en luxueus interieur in een monumentaal pand met een prachtig uitzicht op het Koninklijk Paleis in het hart van Amsterdam. Het BASWA Phon akoestisch stucwerk tegen het plafond is onzichtbaar en schept de privacy en intimiteit waarop onze gasten gesteld zijn.”  – Eric Toren

 

Project Hotel TwentySeven
Product BASWA Phon
Stad & Land Amsterdam, Nederland
Architect Casus Casa
Verwerker Muis Akoestiek

Baanbrekende akoestiek in Belgische erfgoedparel

Leuven België | 22. maart 2018

Baanbrekende akoestiek in Belgische erfgoedparel

Honderd jaar na de bouw van de ‘Volksbank van Leuven’ in de Muntstraat, keert de financiële coöperatie Cera terug naar haar roots, in het hart van de historische studentenstad.

De transformatie van de erfgoedgebouwen Hotel d’Eynatten, het Helleputtegebouw en de constructie van de nieuwbouw op de hoek van de Boekhandelstraat en de Muntstraat zijn het resultaat van het werk van Paul Robbrecht van architectenkantoor Robbrecht & Daem.

De drie gebouwen werden geïntegreerd in één complex met een grote open ontvangstruimte, verschillende vergaderzalen en landschapskantoren en enkele patio’s. Architect Paul Robbrecht verklaart trots dat de nieuwe hoofdzetel beschouwd kan worden als “een stad in de stad” dat inweeft en een verbindende alliantie aangaat met belangrijke architecturale componenten uit de omgeving. Het gebruik van de nieuwste technologieën liet toe de oorspronkelijke vormgeving en de materiële integriteit te behouden.

BASWA Cool: akoestisch klimaatplafond in marmerzandstucwerk

In de monumentale ontvangstruimte wordt men omgeven door een aangename, gelijkmatige warmte of koeling door gebruik te maken van het geluidsabsorberend akoestisch BASWA Cool plafond in combinatie met een geothermische pomp. De akoestische en thermische functies van het plafond zijn volledig verborgen in de microporeuze BASWA Phon marmerzandafwerking.

De hoge energieprestaties (79 W/m² bij koeling en 117 W/m² bij verwarming) en de uitstekende breedbandige geluidsabsorptie bieden een maximaal comfort voor werknemers en gasten. Door het zeer lage energieverbruik past BASWA Cool dan ook perfect in een duurzame filosofie.

 

Project Cera hoofdkantoor, Leuven
Product BASWA Cool & Calme
Stad & Land Leuven, België
Architect Robbrecht & Daem, archipelago | ar-te en Studio Roma
BASWA Verwerker Muis Akoestiek

De kerk van de Wederopstanding: een akoestisch en architectonisch juweel getekend Alvaro Siza

Saint-Jacques-de-la-Lande Frankrijk | 17. oktober 2018

De kerk van de Wederopstanding: een akoestisch en architectonisch juweel getekend Alvaro Siza

De kerk van de Wederopstanding: een klein klankwonder dankzij BASWA Phon.

De kerk van de Wederopstanding (Anastasis), in de nieuwe wijk Morinais in Saint-Jacques-de-la-Lande, is de eerste kerk gebouwd in de eenentwintigste eeuw in Bretagne. Deze architecturale parel is een creatie van de beroemde Portugese architect Alvaro Siza.

Zijn sculpturale, minimalistische en hedendaagse stijl, die in strijd lijkt te zijn met de traditionele opvatting van religieuze architectuur, drukt een stempel op het Bretonse landschap.

Het gebouw opgetrokken uit wit architectonisch beton, is twaalf meter hoog en heeft twee niveaus. De benedenverdieping omvat een keuken en moduleerbare parochieruimtes gericht op het buurtleven. De gebedsruimte op de eerste verdieping met zijn blinde muren heeft een sobere en verfijnde stijl en biedt plaats aan zo’n 150-tal gelovigen die er in alle rust kunnen bijeenkomen onder een zacht zenitaal licht.

De gebogen muren van de gebedsruimte en de plafonds van de ontspanningsruimtes zijn bekleed met de microporeuze BASWA Phon marmerzandpleister, een oneindig fijn, ambachtelijk akoestisch pleisterwerk dat perfect aansluit bij de architectuur van de kerk. De duurzaamheid van de akoestische prestaties, de gelijkmatige en geleidelijke veroudering in de loop der tijd en het onderhoudsgemak zijn een garantie voor kwaliteit en comfort op lange termijn. De nauwgezetheid en knowhow van de BASWA Phon-technologie dragen zo bij tot het creëren van de rustgevende sereniteit van deze unieke locatie.

 

Project Kerk Anastasis, Saint-Jacques-de-la-Lande (FR)
Product BASWA Phon Classic Top, ca. 500 m²
Architect Alvaro Siza & Pranlas Descours, architecte associé
Verwerker Werey Stenger
Akoestieker Acoustique Vivié & Associés AVA

Foto João Morgado

Station Brussel-Noord: een monument met sterakoestiek

Brussel België | 30. juni 2018

Station Brussel-Noord: een monument met sterakoestiek

Verhelderende akoestiek met BASWA Phon.

Het Brusselse Noordstation dat werd gebouwd in 1952 en uitgroeide tot het drukstbezochte station van het land kreeg de voorbije jaren een grondige make-over.

De impressionante en beschermde stationshal ziet er terug als vanouds uit. De grootsheid van de hal zat lang verborgen, maar schittert nu als op de dag van de inhuldiging. Blikvangers zijn de gouden Noordster, het hoge cassetteplafond en de monumentale ramen waartussen het akoestisch marmerzandstucwerk BASWA Phon onzichtbaar werd aanbracht.

Na de stiptheid en het aanbod van de treinen wordt geluidshinder in de stations als een van de meest storende factoren beschouwd onder de reizigers. De NMBS gaf gehoor aan deze klacht door het duurzaam, reinigbaar, opfrisbaar en vernieuwbaar akoestisch BASWA Phon systeem te integreren in de imposante inkomhal en tegen de plafonds van de gangen, die leiden naar de Noord- en Zuidperrons.

Ter hoogte van de doorgang naar de loketten brengen de elegante Airboard Acoustic lichtpanelen een aangename akoestiek. De pendelaars genieten nu niet alleen van een prettige akoestiek voor of na een hectische werkdag, maar kunnen de aankondigingen in het station beter verstaan wat het reizigerscomfort alleen maar ten goede komt. Dankzij deze ingrepen voldoet Brussel-Noord opnieuw aan de geëvolueerde eisen van een hedendaags treinstation.

 

Project Station Brussel-Noord
Product BASWA Phon & Airboard Acoustic
Akoestiek CEDIA
Architect Eurostation
Verwerker MCO Parachevement sprl

Foto Saskia Vanderstichele